За перфектен тен и здрава кожа без петна

 

За перфектен тен и здрава кожа без петна

 

Знаете ли какво точно представлява придобиването на тен през лятото? На вас може да ви изглежда много привлекателно, но в действителност чрез потъмняването кожата се защитава от вредите, които ултравиолетовите лъчи могат да причинят на клетките на генетично ниво. Това става чрез увеличаване на производството на меланин от меланоцитите и неговото прехвърляне към клетките на кожните слоеве (кератиноцити) за защита на ядрото (DNA) от вредните лъчения. Когато преустанови излагането на слънце, кожата постепенно възстановява първоначалния си цвят и меланоцитите намаляват производството на меланин. Меланинът започва да се прозвежда по-бавно, а вече произведеният се разгражда и се елиминира.

Както знаете, меланинът е пигмент, който се произвежда от меланоцитите. При нормални условия той определя тена на кожата. Ултравиолетови лъчи UVA и UVB са в състояние да проникнат в кожата и да променят пигментацията, която варира в зависимост от фототипа на кожата. Фототипът на кожата е създаден въз основа на цвета на кожата, косата и очите. В европейската раса присъстват първите четири от шестте типа кожа. Така например, фототип 1 се характеризира с червена или руса коса, светла кожа, светли очи и лунички; при излагане на слънце не почернява, но изгаря, докато фототип 4 са индивидите с тъмна кожа, тъмни очи и кестенява коса, които почерняват лесно и интензивно без да изгарят.

С напредването на възрастта кожата остарява. Към стареенето се добавя и въздействието на външни фактори (прекомерно или хронично излагане на ултравиолетови лъчи, приемането на фототоксични лекарства или използването на парфюми) или въздействието на ендогенни фактори (хормонални промени, метаболитни и генетични фактори) - всички те могат да причинят прекомерно производство на меланин и да увеличат броя на меланоцитите. Въздействието на горепосочените фактори променя кожата - по нея се появяват така известните ​​"кожни петна".

Днес съществуват различни методи за премахване на слънчевите петна, но не всички и не винаги са ефективни, защото, след като петната вече са се появили, никак не е лесно да се "заличи" настъпилото клетъчно изменение. Сами разбирате защо профилактиката е толкова важна - петната се появяват бързо, но се премахват бавно и трудно. Най-чувствителните участъци на лицето винаги трябва да са защитени със специални продукти и е по-добре да не използвате парфюми или лосиони със съдържание на алкохол. Дори хранителният ви режим не е без значение. Преди всичко трябва да консумирате плодове и зеленчуци, като отдадете предпочитание на праскови, кайсии, пъпеш, моркови и цитрусови плодове. За тези от вас, които не обичат плодове и зеленчуци, таблетките бета-каротин ще бъдат незаменими.

А ако по кожат ви вече са се появили кафяви петна, не се притеснявайте - съществува начин да се противодейства на прекомерното производство на меланин. Локалното лечение с депигментиращи кремове е ефективно и може да гарантира добър резултат, ако се прилага последователно. Винаги обаче можете да използвате качествени и ефективни избелващи кремове, като не пренебрегвате нанасянето на защитен препарат с SPF 50 преди всяко излагане на слънце. Депигментиращото действие на качествените избелващи кремове е постепенно, целенасочено и ефективно.

Избелващите кремове срещу тъмните петна по кожата, са много, но не всички намаляват и премахват бръчките и тъмните петна. С несравним ефект и клинично доказани свойства са уникалните козметични продукти от серията Натурален Колаген INVENTIA. За да сте по-красиви и по млади и да се избавите от тъмните петна по кожата си, използвайте избелващия крем с колаген на Inventia! Купете сега този напълно натурален козметичен продукт, създаден въз основа на изключително богата и ефективна формула. Кремът не съдържа абсолютно никакви агресивни и опасни вещества. Всекидневната му употреба коригира и премахва тъмните петна по кожата, прави хомогенна пигментацията и предопазва от появата на нови петна. Овлажнява, подхранва и изглажда кожата, придавайки й тонизиран, свеж младежки вид. За още по-добър избелващ ефект използвайте защитен препарат с SPF 50 преди всяко излагане на слънце.

Поръчай сега избелващия крем с колаген на INVENTIA на ПРОМОЦИОНАЛНА цена САМО 69 лева!





{START_COUNTER}